Twarożek z bazylią
W sam raz zarówno na weekendowe śniadania, jak i do podjadania na co dzień w pracy. Rozsmarowany na chlebie albo przełożony do małego pojemniczka, w którym można kęs po kęsie zanurzać świeżą ulubioną bułkę.
Zamiast tradycyjnego szczypiorku proponuję świeżą bazylię – świetnie się komponuje, a poza tym barwi twarożek na piękny, delikatny pistacjowy kolor.
Składniki:
– 1/2 kostki tłustego twarogu
– 2-3 łyżki aksamitnego śmietankowego białego sera albo serka homogenizowanego
– 1 mała cebula
– garść świeżej bazylii
– sól morska
– szczypta pieprzu
Cebulkę zmiksujcie z listkami bazylii. Dodajcie ser, sól i odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszajcie.
2007-09-04 9:41:55
Felieton, Kanapki, Śniadania, Wszystkie przepisy
Komentarze: 2
Twój komentarz