przepisy kulinarne, kulinaria, jedzenie, kuchnia

Twarożek z bazylią

Twarożek z bazylią-miniW sam raz zarówno na weekendowe śniadania, jak i do podjadania na co dzień w pracy. Rozsmarowany na chlebie albo przełożony do małego pojemniczka, w którym można kęs po kęsie zanurzać świeżą ulubioną bułkę.

Zamiast tradycyjnego szczypiorku proponuję świeżą bazylię – świetnie się komponuje, a poza tym barwi twarożek na piękny, delikatny pistacjowy kolor.

Składniki:

– 1/2 kostki tłustego twarogu
– 2-3 łyżki aksamitnego śmietankowego białego sera albo serka homogenizowanego
– 1 mała cebula
– garść świeżej bazylii
– sól morska
– szczypta pieprzu

Cebulkę zmiksujcie z listkami bazylii. Dodajcie ser, sól i odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszajcie.



Komentarze

Komentarz od: ann
Data: 04/09/2007, 15:55

wyglada bosko:)


Komentarz od: kanapka
Data: 16/11/2008, 22:31

pycha


Twój komentarz