Sobota na słodko
Miseczka truskawek, miseczka winogron. Trudno o coś piękniejszego na stole w sobotni poranek. Na dodatek pachnący chleb wiejski z twardą, chrupiącą skórką, świeże masło, biały ser. Dżem truskawkowy (domowej roboty – koniecznie) dla kontrastu między lekko słodkim, soczystym owocem a przypominającymi zimę słodyczy i aromacie upchniętym w słoiczek.
Najlepsze jedzenie jest proste. Chleb z dobrym twarogiem z cząstkami winogron (białe i różowe) i truskawek. Bez grama cukru, za to idealne.
Do tego podlana mlekiem kawa o smaku lekko rozproszonej goryczy. Idealny początek weekendu, idealny początek dnia. Bez dosładzania, a nad wyraz słodki.
2007-05-12 9:23:56
Felieton, Kanapki, Na słodko, Śniadania
Komentarze: 1
Twój komentarz