Sałatka z kuskusu, orzechów, suszonych moreli i natki pietruszki
Tę sałatkę można zrobić w każdej chwili, bo składniki dostępne są cały rok. Ja najchętniej korzystam z tego przepisu zimą, choć pomysł na to danie przyszedł mi do głowy w pewien letni dzień. Sałatka jest bardzo pożywna, kolorowa, smaczna i poprawia nastrój. Świetnie sprawdzi się serwowana zarówno na śniadanie, jak i na lunch albo kolację.
Składniki:
– 1 szklanka kuskusu
– 0,5 szklanki orzechów włoskich
– 0,5 szklanki groszku konserwowego
– 10 suszonych moreli
– 3 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki
– sól morska
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać pokrojone w paski suszone morele, groszek, orzechy włoskie i natkę pietruszki. Posolić do smaku. Tuż przed podaniem można sałatkę skropić oliwą z oliwek.
2009-12-27 11:03:49
Dania z kaszy, Felieton, Sałaty, sałatki, Wegetariańskie, Wszystkie przepisy
Komentarze: 3
Twój komentarz