przepisy kulinarne, kulinaria, jedzenie, kuchnia

Sałatka z kuskusu, orzechów, suszonych moreli i natki pietruszki

Sałatka z kuskusu, orzechów, suszonych moreli i natki pietruszki-miniTę sałatkę można zrobić w każdej chwili, bo składniki dostępne są cały rok. Ja najchętniej korzystam z tego przepisu zimą, choć pomysł na to danie przyszedł mi do głowy w pewien letni dzień. Sałatka jest bardzo pożywna, kolorowa, smaczna i poprawia nastrój. Świetnie sprawdzi się serwowana zarówno na śniadanie, jak i na lunch albo kolację.

Składniki:
– 1 szklanka kuskusu
– 0,5 szklanki orzechów włoskich
– 0,5 szklanki groszku konserwowego
– 10 suszonych moreli
– 3 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki
– sól morska

Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać pokrojone w paski suszone morele, groszek, orzechy włoskie i natkę pietruszki. Posolić do smaku. Tuż przed podaniem można sałatkę skropić oliwą z oliwek.



Komentarze

Komentarz od: wiosenka27
Data: 28/12/2009, 08:09

Interesujący skład sałatki 🙂


Komentarz od: aga-aa
Data: 28/12/2009, 09:22

brzi pysznie, ale ja bym tylko zamieniła groszek konserwowy na mrożony


Komentarz od: polifoniczna
Data: 29/12/2009, 10:05

to już wiem jaką sałatkę przygotuję w najbliższym czasie. wygląda apetycznie!


Twój komentarz