przepisy kulinarne, kulinaria, jedzenie, kuchnia

Maliny z jogurtem i cukrem Demerara

Maliny z jogurtem i cukrem Demerara1-miniNajprostsze często jest najsmaczniejsze. Staram się zawsze o tym pamiętać, gdy przygotowuję posiłki i desery. Nie znaczy to, że nie warto planować wieloskładnikowych potraw wymagających dużych pokładów czasu. Każdy z nas miewa jednak chwile, kiedy zjadłby coś pysznego, ale nie ma ochoty lub czasu (albo ani tego, ani tego) na wymyślne pichcenie. Czasem wystarczą dwa, trzy składniki, a radość z jedzenia jest nie do opisania. Warto o tym pamiętać.

Składniki dla 1 osoby:
– 2 garście malin
– 5 łyżek niezbyt gęstego jogurtu naturalnego (ja użyłam Activii)
– 2 łyżeczki cukru Demerara

Maliny z jogurtem i cukrem Demerara2-miniUłożyć jedną warstwę malin (mniej więcej 1/3), posypać połową łyżeczki cukru, przykryć dwiema łyżkami jogurtu, znowu ułożyć maliny, cukier, jogurt i tak do wyczerpania składników. Podawać od razu.



Twój komentarz